Voorjaarsconcert met Oratorium “Schepping” in “de Fontein” te Drachten

Zaterdagavond 18 april a.s. zal het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor, onder leiding van Bert van de Wetering, het traditionele voorjaarsconcert geven. Een bijzonder concert, want die avond zal het oratorium “Schepping” te beluisteren zijn. Dit prachtige stuk, met teksten van Hans de Ruiter en muziek van Johan Bredewout, begint met de bekende woorden uit het evangelie van Johannes: “In den beginne was het Woord”.  “Schepping” volgt het scheppingsverhaal, dat eindigt met de zevende dag –de sabbat- op de voet. Dat is een verwijzing naar de eeuwige sabbat, die God voor zijn schepping heeft bereid.
Ook de psalmdichters in het Oude Testament werden geïnspireerd door de pracht van de schepping, waarin zij de machtige hand van God herkenden. “Schepping” kent veel woorden die ontleend zijn aan de psalmen, afgewisseld door liederen met een overdenkend karakter. Tussen de diverse gezongen – of instrumentale gedeelten worden Bijbelteksten voorgedragen, die het scheppingsverhaal verbinden.
Voor begeleiding van koor- en samenzang wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten met, heel bijzonder, de componist, Johan Bredewout, als pianist.
De verdere concert-medewerkenden zijn: Jorrit Woudt-orgel, Heleen Knoop-viool, Anja Brons-fagot, Sandra Zoer-hobo, Mariëlle Nieuwenhuis-fluit, Arjan en Edith Post-trompet, Marcel Bergboer-hoorn, Eric Westerink-trombone, Kees Kes-bastrombone en Mark Wester-slagwerk. Ds. Jan van de Wetering zal de vertellingen verzorgen.

De entreekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de koorleden. Eventueel kunt u ook bellen met mw. Roelofs, tel. 0512–515211.

Kaarten in de voorverkoop: €. 15,00 en ’s avonds aan de zaal €. 17,50.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.